Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aranynap Borászat

Három hektárnyi boldogság.

Számukra ez azt jelenti, hogy a szőlő, a bor és a munka. Ha a szőlő elégedett, akkor ők is azok. Mindent elkövetnek, hogy jó gazdái legyenek a rájuk bízott szőlészeti-borászati javaknak. Szeretettel, tisztelettel és felelősséggel gondozzák a hagyományokat és adóznak a vidékre jellemző híres, értékes borkultúrának. Mindezek mellett folyamatosan informálódnak és gyarapítják szakmai ismereteiket, bővítik gyakorlati tapasztalataikat, hiszem széleskörű tudás és naprakész szakmai tájékozottság elengedhetetlen a borászat szép mesterségében.

A szőlő érzékeny jószág, de meghálálja a törődést – értékes nedűvel jutalmaz, viszont dacol – savanyú lőrével büntet, ha ellenszegülünk a természetének.

 A család sok éve foglalkozik vendégfogadással Tállya gyönyörű központjában. A szőlők Tállya és Rátka dűlőiben (Galyagas, Remete, Istenhegy) növesztik vesszeiket és érlelik fürtjeiket. 2010-ben hozták lére az Aranynap pincét, ahol a Knizner család apraja-nagyja ismeri és szereti a szőlőt és kincsét, a bort. Saját két kezükkel, tisztelettel, szeretettel a tradíciókat követve gondozzák a tőkéket, készítik boraikat, alkalmazva a technikai és technológiai innovációkat. Ezer évnyi tapasztalat és eredmény nem hazudhat, de a fejlődésnek is fontos szerepet szánnak. Megadják a szőlőnek, ami jár: meghagyják a szabadságát, szelíden, ám lendületesen terelgetik.

Azon munkálkodnak, hogy a bor természethűen tükrözze vissza zamatában, a vidéket takaró talaj savát-borsát, a Nap melegét, a szél simogatását, az eső illatát és család szeretetét. Azt remélik, hogy aki belekortyol az Aranynapba, Tokaj-Hegyaljai káprázatos vidékén fogja magát érzeni, bárhol is legyen.

Borvidék: Tokaj

Birtok központ: Tállya

Birtokméret: 3 ha

Rendezés:

Aranynap Borászat félédes Hárslevelű 2017

Raktáron
4.130 Ft

Aranynap Borászat Sárgamuskotály 2018

Raktáron
3.360 Ft