Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Barcza Bálint

A Somló-hegy déli oldalának egy varázslatos szegletében, egész magasan, a bazaltorgonák tövében található a borászat. A körülötte lévő kis szőlőterületen hagyományos somlai fajtákat termesztenek: furmintot, juhfarkot, hárslevelűt és olaszrizlinget. A bazalthegyekre jellemző, testes, tüzes, ásványos ízvilágú, általában savas karakterű száraz borok mellett, találhatnak édes borokat, vagy nagy cukortartalommal rendelkező különlegességeket is. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részein is találhatóak szőlőterületek. Összesen 5 hektáron folyik a gazdálkodás.

A családban régi hagyománya van a szőlőtermesztésnek. A legkorábban fellelt írásos nyom — egy korabeli térkép — tanúsága szerint a Barcza családnak már az 1800-as évek közepén is nagyobb birtokai voltak a Badacsonyon. Ahogy váltották egymást a nemzedékek, valami változatlan maradt: a szőlőhöz való hűség. A rokonságban a mai napig foglalkoznak szőlőműveléssel a Somlói és Badacsonyi borvidékeken. Az egykori Vallás Alapítvány borászati feladatait az ükapuka és testvére látták el. Ők voltak a környék első szakképzett vincellérei.

A borászat célja, hogy a lehető legszebb borokat készítsük, ennek feltétele, az alacsony tőketerhelés mellett, teljes érésben, egészségesen szüretelt szőlő.

Borász: Barcza Bálint

Borvidék: Somló; Badacsony

Hely: Somlóvásárhely

Birtokméret: 5 ha

Szőlőfajták: Juhfark, Furmint, Olaszrizling, Hárslevelű

Web: http://barczabor.hu/index.html
Rendezés:

Barcza Bálint Somlói Hárslevelű 2018

Raktáron
4.950 Ft

Barcza Bálint Somlói Furmint 2018

Raktáron
4.950 Ft

Barcza Bálint Somlói Juhfark 2018

Rendelhető
4.950 Ft

Barcza Bálint Somlói Olaszrizling 2018

Raktáron
4.950 Ft

Barcza Bálint Srétes 2016

Raktáron
3.810 Ft

Barcza Bálint Szürkebarát 2015

Raktáron
3.360 Ft