Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Beőthy János borkóstoló - 2019. február 8.

Február 8-án 19 órakor Beőthy János tisztel meg minket jelenlétével és különleges boraival. Valóban kuriózumnak számítanak a borai, rajtunk kívül nem is kaphatók máshol, csak a csúcsgasztronómiában. Büszkék is vagyunk rá, hogy forgalmazhatjuk őket!

János a Csobánc hegyen gazdálkodik, és nagyon egyszerű a célkitűzése: minőségben a csúcsok csúcsát létre hozni. Borai kultikusnak számítanak az ínyencek között. Eleve egy vadregényes vulkanikus eredetű hegyről származnak, ehhez a biogazdálkodás, a spártai szigorral végrehajtott terméskorlátozás és a legmagasabb elvárásokhoz igazodó borászati módszerek adják hozzá azt a pluszt, ami toronymagasan kiemeli a von Beőthy pincét a magyar mezőnyből.

Mindegyik bor teljesen egyedi, és mindegyik egy egész kis világ, végeláthatatlan komplexitással és számtalan apró részlettel. Sosem lehet megunni őket. Meséket mondanak ezek a borok. Kövekről, az egykori vulkán tüzéről, kabócáktól zúgó csillagos éjszakákról, a hegyen futkosó langyos szellőkről, a talajban tobzódó milliárdnyi kis életről, a tőkéken fészkelő énekesmadarakról, meg arról, hogy mire képes a táj és az ember, ha egyetértésben, együtt alkotnak.

Különleges alkalom, hogy ilyen borokat legyen alkalmunk kóstolgatni. Ritkaságnak is számítanak, és árfekvésük is a prémium minőséghez igazodik. Az pedig még nagyobb élmény, ha János kalauzol minket ebben a világban, mert az ő előadását mindig élvezet hallgatni. Hiába no, a nagy borok elengedhetetlen összetevője egy nagy személyiség is, aki elkészíti őket.

A következő borokat biztosan megkóstoljuk:

  1. Olaszrizling 2017
  2. Rózsakő 2016
  3. Glamour 2015 (Chenin Blanc)
  4. Pinot Grande 2015 (Pinot Noir)
  5. Petit Rhone 2013 (Syrah)

A teljes kóstolósort még egyeztetjük, ezzel hamarosan jelentkezünk!

Jegyét február 7-ig kedvezményes elővételi áron, 5.990 Ft-ért vásárolhatja meg weboldalunkon vagy az üzletben.

Időpont: 2019. február 8. péntek 19:00

Helyszín: Borbázis Borkereskedés, 1068 Bp. Király u. 54. (bejárat a Hegedű u. felől)

A részvétel díja: 6.990 Ft.

Megveszem a jegyet elővételben >>