Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bogdán Birtok

A Bogdán Birtok alapvető filozófiája a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy modern világszínvonalú bor előállítása. Nagyapáink bölcsességeit megőrizve, és a legkorszerűbb technológiákat felhasználva alkotják meg a Somló hegy legjobb nedűit. Fahordós és reduktív technológiákat ötvözve különleges minőségű borokat alkotnak, elérhető áron. Számukra a minőség nem luxus, hanem egy alapvető szint, amit igyekszenek minden alkalommal túlteljesíteni. Ez a filozófia, ami megtérülni látszik többszörös díjnyertes boraikkal. Az áldozatos munka meghozza gyümölcsét.
Döntő szerepet tulajdonítanak a bor pincénél történő értékesítésnek és a személyes eladásnak. Egy igazi családi birtok, ahol a különböző generációk értékei egységes egésszé álltak össze. Ez a harmónia tükröződik fiatalos, friss boraikban, és teszi széles körben kedveltté a Bogdán Birtok borait.

A szőlőművelést a családban immáron az ötödik generáció viszi tovább, akik a kezdetektől törzsgyökeres Somlószőlősiek voltak. Az első generáció tagja az ükapa, Molnár Péter, aki 1859-ben született. A következő nemzedék a veje, az 1896- ban született Tolner Dániel. A harmadik generáció a nagyapával kezdődött, id. Bogdán József, 1923-ban született, majd 1953-tól ismét egy újabb nemzedék lépett színre ifj. Bogdán József születésével. A jelenlegi korosztály pedig 1977-től 1989-ig bezárólag „képviselteti magát”. A dédapa vincellérként dolgozott a hegy somlószőlősi oldalán, ami egy 399 négyszögöl kisparaszti birtokot jelentett (1négyszögöl = 3,6 nm). Az ifj. Bogdán József – a birtok jelenlegi ügyvezető igazgatója - érettségi ajándékként 300 négyszögöl területet kapott, amin felújították a pincét, betelepítették szőlővel, majd elkezdték a szomszédos területeket felvásárolni, így kibővültek 700 négyszögölre. A 80-as évek végén a Badacsonyi Állami Gazdaság felszámolását követően további területeket vettek, mert akkorra kialakult, hogy Levente és Lehel – az ötödik generáció tagjai - a későbbiekben a szőlészettel foglalkoznak. A birtok növekedésével egyre bővült a hozzá ezer szállal kötődő szomszédi és baráti kör, finomra szőve a Somló társadalmi szövetét. Ez az a történelem, amely áthatja a Bogdán Birtok jelenét, mindennapjait, és soha nem engedi szem elől téveszteni a gyökereket.
A Bogdán Birtok a Somlón, a maga 17 hektáros, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásával a hegy egyik legnagyobb termelője.

A szőlő hosszútávú, generációkon átívelő gondolkodást jelent. Hamvas Bélától szabadon: "A somlói bort csak az érti meg, aki bölcs derűvel szemléli az életet."

 

Borász: Bogdán József, Bogdán Levente, Bogdán Lehel

Borvidék: Somló

Hely: Somlóvásárhely

Birtokméret: 17  ha

Szőlőfajták: Juhfark, Irsai Olivér, Olaszrizling, Hárslevelű, Tramini

Web: http://bogdanbirtok.hu/

Rendezés:
Nézet:
Raktáron
3.600 Ft
KLUBTAGOKNAK: 3.420 Ft
Raktáron
2.690 Ft
KLUBTAGOKNAK: 2555.5
Előrendelhető
2.300 Ft
KLUBTAGOKNAK: 2.185 Ft
Raktáron
2.050 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.947 Ft
Raktáron
2.800 Ft
KLUBTAGOKNAK: 2.655 Ft
Raktáron
2.300 Ft
KLUBTAGOKNAK: 2.185 Ft
Raktáron
2.300 Ft
KLUBTAGOKNAK: 2.185 Ft
Rendelhető
1.990 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.891 Ft
Raktáron
5.990 Ft
KLUBTAGOKNAK: 5.691 Ft
Rendelhető
1.990 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.891 Ft