Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Borkóstoló

Június 21-én, csütörtökön 19 órai kezdettel Gálné Dignisz Éva tisztel meg minket látogatásával és kiváló boraival. 2013-ban ő nyerte el a rangos "Év Bortermelője" díjat, ami hatalmas dolog volt, jó nagy port is kavart. Így van ez mindig, amikor egy nő elsőként hódít meg olyan csúcsot, amit addig csak férfiak értek el.

Május 24-én csütörtökön Zsirai Katát látjuk vendégül, hogy bemutassa saját borait.

Május 4-én, péntek este 7-kor Sziegl Balázst látjuk vendégül, Hajósról. Hallott már a Sziegl Pincéről? Talán még nem, hiszen ők egy ici-pici gazdaság, hazánk egyik méltatlanul elfeledett borvidékéről. Mostanában egyre többet hallani azonban róluk is, meg a Hajós-Bajai borvidékről is. A beszámolók általában a következőképp kezdődnek:  


"Hogy a manóba
 lehet, hogy még sosem hallottam ezekről a botrányosan jó borokról?! Ja, és hogy ilyen áron ilyen minőséget lehet kapni, az már a hab a tortán.

A gyöngyössolymosi illetőségű Babiczki Lacit látjuk vendégül, hogy személyesen mutassa be saját borait. Lacival réges-régi a barátságunk. Az ilyen barátságos emberekkel, mint ő, gondolom megesik az ilyesmi. Mindig öröm vele találkozni, de persze nem csak nekünk. Ő bárkivel úgy beszélget a borról, mintha csak a szomszéddal kvaterkázna, fülig érő mosollyal, poénkodva, nevetgélve.

2018 a Kékfrankos éve! A tavalyi Furmint-év sikere után a szakma úgy döntött, hogy az idei esztendőt a legtestesebb vörösborokat adó hazai szőlőfajtának dedikálja. Megérdemli a Kékfrankos a figyelmet, hiszen gondosan elkészítve simán tud olyan komoly vöröseket adni, mint a világszerte ismert Cabernet Sauvignon, Franc vagy éppenséggel a Syrah 

Lajstromba is vettük gyorsan a Kékfrankosainkat. Megállapítottuk, hogy van 8 borvidékről vörösünk és 4 továbbiról rozénk a fajtából. Április 14-én szombaton este 6-kor tartunk is egy kóstolóestet. A vörösek nagyon erős mezőnyt alkotnak, egymás után sorakoznak a csúcskategóriás tételek.

A Maul borok egyéniségek. Azért, mert az alkotójuk is az. Mindig pezsdítő élmény olyan bort kóstolni, amin érezhetők a készítőjének gondolatai. Az ilyen borok nem csak a laborban mérhető oldottanyag-tartalmat hordozzák magukban, hanem sokszor egy egész élet történetét. Kell egy adag kalandvágy ahhoz, hogy belemerüljünk egy ilyen világba.