Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Borkóstoló

Október 19-én pénteken este 7-kor Katona Zsófi látogat meg minket, hogy bemutassa a Katona Borház borait.

Az Olaszrizling Magyarország legelterjedtebb fehér szőlőfajtája. Tokaj kivételével minden borvidékünkön termesztik.

Annyi jó borunk van, amit megmutatnánk! Minden borunkra büszkék vagyunk, persze... mégis van jó pár, amiről úgy érezzük, hogy több figyelmet érdemel, mint amit eddig sikerült kapnia. Érdekes, kivételes tételek. Kis pincészetek zseniális borai, amiket nem keresnek sűrűn a boltban egyszerűen azért, mert még sokaknak nem volt alkalmuk egyáltalán hallani róluk.

Szeptember 21-én és 22-én 15-21 óráig kötetlen sétáló kóstolót tartunk. 12 borvidék 31 borászatának 42 borát kóstolhatja meg, fix belépőért!

Augusztus 23-án, csütörtökön 19 órától egy formabontó borkóstolót fogunk tartani. Somlói borokat kóstolunk, ez már önmagában is különlegesnek számít. Az viszont, hogy két borászattól, mindkét borászat jelenlétében és tolmácsolásában, példa nélküli!

Július 12-én szívünk csücskeivel, a hungarikum szőlőfajtákkal töltünk el egy szép estét.

Hungarikum szőlőfajtának olyan fajtákat nevezünk, amik évszázadok óta termesztésben vannak a Kárpát-medencében, és kizárólag itt fordulnak elő. Ezek mondhatók tehát a saját, őshonos fajtáinknak, amikhez réges-régi hagyományok kötődnek. Egyediek, megismételhetetlenek és semmi máshoz nem hasonlíthatók.

Június 21-én, csütörtökön 19 órai kezdettel Gálné Dignisz Éva tisztel meg minket látogatásával és kiváló boraival. 2013-ban ő nyerte el a rangos "Év Bortermelője" díjat, ami hatalmas dolog volt, jó nagy port is kavart. Így van ez mindig, amikor egy nő elsőként hódít meg olyan csúcsot, amit addig csak férfiak értek el.

Május 24-én csütörtökön Zsirai Katát látjuk vendégül, hogy bemutassa saját borait.

Május 4-én, péntek este 7-kor Sziegl Balázst látjuk vendégül, Hajósról. Hallott már a Sziegl Pincéről? Talán még nem, hiszen ők egy ici-pici gazdaság, hazánk egyik méltatlanul elfeledett borvidékéről. Mostanában egyre többet hallani azonban róluk is, meg a Hajós-Bajai borvidékről is. A beszámolók általában a következőképp kezdődnek:  


"Hogy a manóba
 lehet, hogy még sosem hallottam ezekről a botrányosan jó borokról?! Ja, és hogy ilyen áron ilyen minőséget lehet kapni, az már a hab a tortán.

A gyöngyössolymosi illetőségű Babiczki Lacit látjuk vendégül, hogy személyesen mutassa be saját borait. Lacival réges-régi a barátságunk. Az ilyen barátságos emberekkel, mint ő, gondolom megesik az ilyesmi. Mindig öröm vele találkozni, de persze nem csak nekünk. Ő bárkivel úgy beszélget a borról, mintha csak a szomszéddal kvaterkázna, fülig érő mosollyal, poénkodva, nevetgélve.

2018 a Kékfrankos éve! A tavalyi Furmint-év sikere után a szakma úgy döntött, hogy az idei esztendőt a legtestesebb vörösborokat adó hazai szőlőfajtának dedikálja. Megérdemli a Kékfrankos a figyelmet, hiszen gondosan elkészítve simán tud olyan komoly vöröseket adni, mint a világszerte ismert Cabernet Sauvignon, Franc vagy éppenséggel a Syrah 

Lajstromba is vettük gyorsan a Kékfrankosainkat. Megállapítottuk, hogy van 8 borvidékről vörösünk és 4 továbbiról rozénk a fajtából. Április 14-én szombaton este 6-kor tartunk is egy kóstolóestet. A vörösek nagyon erős mezőnyt alkotnak, egymás után sorakoznak a csúcskategóriás tételek.