Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Buzássy Pincészet

Balatonlellén a Buzássy Pincészet az 1990-es évek elején kezdte meg működését. 2002-ben került sor komolyabb fejlesztésre, amely lehetővé tette a hagyományos eljárások modern technológiával történő kiegészülését. Ez a felfogás szőlőművelésben szintén meghatározó. A pincészet szőlői a balatonboglári borvidékhez tartozó Balatonlellén találhatóak a római hadiút mellett a Kishegy lankáin.
Hagyományainkat tisztelve az agrárkultúrával szorosan összefonódó népi kultúra is fontos számukra, ezért választották egy igen beszédes észak-somogyi motívumot boraik és borászatuk jelképéül.
Termőhelyre és fajtára jellemző évjáratú borokat szeretnek készíteni íz-, és zamat anyagokat megőrizve. Külföldi borkóstolók alkalmával ez a törekvésük még inkább erősödött, így olyan szőlőfajtákat telepítettek illetve termesztenek, amelyekből friss, üde, ízletes borokat lehet előállítani. A Dél-Balatonon népszerű sárgamuskotály, királyleányka, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc mellett cserszegi fűszerest és fűszeres traminit. Kék szőlőből hagyományos módon vörösbort, reduktív eljárással pedig rosét készítínek merlot és a cabernet franc.fajtákból.
 

 

Borász: Buzássy László

Borvidék: Balatonboglár

Hely: Balatonlelle

Birtokméret:  ha

Szőlőfajták: sárgamuskotály, királyleányka, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, tramini, merlot, cabernet franc

Web: 

 
ermőhelyre és fajtára jellemző évjárathű borokat szeretnénk készíteni íz-, és zamat anyagokat megőrizve. Külföldi borkóstolók alkalmával ez a törekvésünk még inkább erősödött. Így olyan szőlőfajtákat telepítettünk ill. termesztünk, amelyekből friss, üde, ízletes borokat lehet előállítani. A Dél-Balatonon népszerű sárgamuskotály, királyleányka, chardonnay, olaszrizlig, rajnairizling, sagvinon blanc mellett cserszegi fűszerest és fűszeres traminit. Kék szőlőből hagyományos módon vörösbort, reduktív eljárással pedig rosét készítünk. Fajtái a merlot és a cabernet franc.card
 
 
 
Rendezés:

Buzássy Pincészet Sárga Muskotály 2019

Raktáron
2.590 Ft

Buzássy Pincészet Cserszegi Fűszeres Tramini

Raktáron
2.590 Ft

Buzássy Pincészet Sauvignon Blanc 2019

Raktáron
2.590 Ft

Buzássy Pincészet Cabernet Franc 2017

Raktáron
2.590 Ft

Buzássy Pincészet Merlot 2018

Raktáron
2.590 Ft

Buzássy Pincészet Sauvignon Blanc - Lunel

Raktáron
2.590 Ft

Buzássy Pincészet Fűszeres Tramini (Gewürztraminer) 2015

Raktáron
2.590 Ft