Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Buzássy Pincészet

Balatonlellén a Buzássy Pincészet az 1990-es évek elején kezdte meg működését. 2002-ben került sor komolyabb fejlesztésre, amely lehetővé tette a hagyományos eljárások modern technológiával történő kiegészülését. Ez a felfogás szőlőművelésben szintén meghatározó. A pincészet szőlői a balatonboglári borvidékhez tartozó Balatonlellén találhatóak a római hadiút mellett a Kishegy lankáin.
Hagyományainkat tisztelve az agrárkultúrával szorosan összefonódó népi kultúra is fontos számukra, ezért választották egy igen beszédes észak-somogyi motívumot boraik és borászatuk jelképéül.
Termőhelyre és fajtára jellemző évjáratú borokat szeretnek készíteni íz-, és zamat anyagokat megőrizve. Külföldi borkóstolók alkalmával ez a törekvésük még inkább erősödött, így olyan szőlőfajtákat telepítettek illetve termesztenek, amelyekből friss, üde, ízletes borokat lehet előállítani. A Dél-Balatonon népszerű sárgamuskotály, királyleányka, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc mellett cserszegi fűszerest és fűszeres traminit. Kék szőlőből hagyományos módon vörösbort, reduktív eljárással pedig rosét készítínek merlot és a cabernet franc.fajtákból.
 

 

Borász: Buzássy László

Borvidék: Balatonboglár

Hely: Balatonlelle

Birtokméret:  ha

Szőlőfajták: sárgamuskotály, királyleányka, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, tramini, merlot, cabernet franc

Web: 

 
ermőhelyre és fajtára jellemző évjárathű borokat szeretnénk készíteni íz-, és zamat anyagokat megőrizve. Külföldi borkóstolók alkalmával ez a törekvésünk még inkább erősödött. Így olyan szőlőfajtákat telepítettünk ill. termesztünk, amelyekből friss, üde, ízletes borokat lehet előállítani. A Dél-Balatonon népszerű sárgamuskotály, királyleányka, chardonnay, olaszrizlig, rajnairizling, sagvinon blanc mellett cserszegi fűszerest és fűszeres traminit. Kék szőlőből hagyományos módon vörösbort, reduktív eljárással pedig rosét készítünk. Fajtái a merlot és a cabernet franc.card
 
 
 
Rendezés:
Nézet: