Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dávid Borház

Az egerszalóki Varga Borbarát Pincészetet 2000-ben alapították. Az elmúlt években István Borház néven forgalmazták palackos boraikat. Nagyobbik fia, Dávid figyelme is a borászat felé fordult, az utóbbi években egyre mélyebben folyt bele a pincészettel kapcsolatos feladatokba. A felé mutatott tisztelet jeleként napjainkban Dávid Borház néven kívánják megvalósítani a jövőbeli terveiket és értékesíteni a boraikat. Jelenleg 30 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkeznek, és közel ekkora területről vásárolnak különböző fajtájú szőlőket a környék dűlőiből. A 2011-es évig kisebb tőkekorlátozású, magasabb hozamú ültetvényekkel dolgoztak, elsősorban szerződéses partnerek részére. A palackos boraikból éves szinten csak pár ezer darabot adtak el, döntő többségében a pincében. A jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a minőségre és a palackos érlelésre!

Borászatuk hagyományos, természetes módon készíti borait, fajélesztő és irányított erjesztés nélkül. Egerszalók természeti adottságainak, és pincéjük természetes körülményeinek köszönhetően boraik lassan és hosszan fejlődnek. Vörösboraik koncentráltak és testesek, fehérboraik ásványosok és kiváló savszerkezettel bírnak. Legkiválóbb tételeik válogatás jelölést kapnak.

A borászat jövőbeni elképzeléseiben is nagy hangsúlyt fektetnek a vörösborok készítésére, melyek közül kiemelkedik a Cabernet Sauvignon, a Merlot, és a Kékfrankos. Vörösboraik fahordóban érlelődnek, melyek közül az arra méltó tételek pár hónapos barrique hordós érlelést is kapnak. A Dávid Borház részt vett a XII. Bayer borversenyen, ahol a DQ 2011 aranyérmes, míg a Stephanus 2011 ezüstérmes helyezést ért el. A megfelelő dűlőkbe telepített fehér szőlőik megteremtették az alapot a magas minőségű fehérborok készítéséhez. Pincészetük előtérbe helyezi az Olaszrizling, a Rajnai Rizling, a Sauvignon Blanc, valamint a Chardonnay borok készítését.

"Hisszük, hogy Egerszalók természeti adottságaiból adódóan lelkiismeretes munkával, odafigyeléssel, a természet ismeretével és szeretetével, gondosan nevelt és gondozott szőlőből lehet csak kiváló minőségű bort készíteni.

Célunk, hogy minden borunk járuljon hozzá a magyar borkultúra hírnevének öregbítéséhez, a hozzáértők számára is újat mutasson, a maga nemében egyedi műalkotás legyen"

 

Borász: Varga István, Varga Dávid

Borvidék: Eger

Hely: Egerszalók

Birtokméret:  30 ha

Szőlőfajták: Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos, Olaszrizling, Rajnai rizling, Chardonnay

Web: http://davidborhaz.hu/

Rendezés:

Dávid Borház Vörös cuvée 2019 2L PET

Raktáron
2.790 Ft