Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dr. Gál Lajos borkóstoló - 2018. november 9.

November 9-én pénteken abban a szerencsében lehet részünk, hogy Dr. Gál Lajost láthatjuk vendégül, hogy személyesen mutassa be kiemelkedő minőségű egri borait.

Személyében egy olyan nagy tudású szakembert tisztelhetünk, akire az egész szakma felnéz. Első diplomáját a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem szőlőtermesztés-borász szakán szerezte, majd 1986-ban okleveles élelmiszeripari mérnök lett borászat szakterületen. 2006-ban borászatból szerezte doktori címét. 1992-től dolgozott a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetnél osztályvezetőként, aztán igazgatóhelyettesként, majd pedig igazgatóként. 2010-től az Eszterházy Károly Egyetem docense, 2013-tól az Eger Borkultúra Központ megbízott igazgatója.  

Óriási szerepet játszott a bikavértörvény, az eredetvédelem és az Egri Csillag törvényi szabályozásának kidolgozásában és érvényesítésében. Tudományos munkájával rengeteget tett és tesz az egész magyar borágazatért, egy generációnyi borász szólítja “Tanár Úr”-nak, mélyreható elméleti tudását pedig mindannyiunk örömére saját gazdaságában is beveti. Az Egri Bikavér mellett nagy pártfogója az Egri Csillagnak, olyan különlegességek kerülnek ki pincéjéből, mint a Narancsbor és a Menoire, Olaszrizlingjei pedig egyenesen legendásak.    

A családi birtok célja egyedi karakterű, hagyományos, egri borok készítése. Ennek érdekében a pincében amikor csak lehet, a legkíméletesebben, kézműves módon, hagyományos eljárásokkal dolgoznak. A borok szinte kizárólag fahordóban érlelődnek. Az Egri Borvidék hazánkban egyedülálló módon mind fehér- mind pedig vörösborban képes világszinten is kiemelkedő minőséget adni. Ezen a kiváló termőhelyen Dr. Gál Lajos célja, hogy a borban rejlő sokféleséget megjelenítse, és a magyar és az egri borászat hagyományait felújítsa, ápolja. 

“A mai, egyre jobban globalizálódó világunkban a személyiség szerepe egyre inkább csökken, minden tömegszerűvé válik. Úgy gondolom, hogy a bor, különösen az egyedi jegyeket hordozó bor lehet az egyik menedék a személyiség megőrzésében, mind a bort elkészítő, mind pedig az azt elfogyasztó ember számára.”  

 A kóstolósor nem mindennapi, csúcsminőségű tételekből áll:

  1. Egerszóláti Olaszrizling 2016
  2. Szó-Lá-Ti Olaszrizling 2016
  3. Kántor-tag Olaszrizling 2016
  4. Kamra-völgy Egri Csillag Grand Superior 2016
  5. Narancsbor 2016
  6. Kadarka 2013
  7. Menoire 2011
  8. Egri Bikavér Superior 2015
  9. Pajados Egri Bikavér Grand Superior 2012

A kóstoló nagy népszerűségre számíthat, ezért ha velünk tartana, érdemes mielőbb jelentkezni! A rendezvényre most is van elővételes kedvezmény, azonban férőhelyünk csak 40 van, így ha csatlakozna, érdemes mielőbb jelentkeznie!

Belépőjét november 8-ig kedvezményes áron, 4.500 forintért vásárolhatja meg az üzletben vagy weboldalunkon.

Megveszem a jegyemet elővételben >>

A borok kóstolása mellé szódavizet és falatkákat biztosítunk.

Időpont: 2018. november 9. péntek 19:00

Helyszín: Borbázis Borkereskedés, 1068 Bp. Király u. 54. (bejárat a Hegedű u. felől)

A részvétel díja: 5.500 Ft

Ha velünk tartana, részvételi szándékát kérjük, mielőbb jelezze a hello@borbazis.hu emailcímen!

Megveszem a jegyemet elővételben >>

 

Szeretettel várjuk!