Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Galántai Pince

A soltvadkerti Galántai család több szálon is sváb gyökerekkel rendelkezik. A szőlőtermelés és borkészítés hagyománya évszázados múltra tekint vissza a családban. Az évszázad közepén már jelentős pincével és szőlőterülettel büszkélkedhettek. Ennek megfelelően a rendszerváltást követően Galántai Károly és neje vállalkozást nyitott és a megtermelt bort saját magunk értékesítették. Az elmúlt 25 évben, lehetőségekhez mérten folyamatosan fejlődött a borászatuk. Azonban mindig is fontosnak tartották a családi és kézműves jelleg megtartását.
A jelenlegi 15 hektár szőlőterületük egy része családi örökség, de jelentős az új telepítésű szőlőültetvényük is. A szőlők Soltvadkert mellett, Csáboron találhatóak.  A homokos-löszös talajnak, illetve annak a ténynek, hogy az Alföldön a napsütéses órák száma a legtöbb az országban, köszönhetően kiváló ízű, illatú borokat tudunk termelni. Az Alföld szépségeit a hungaricum fajtákkal lehet a legszebben bemutatni, hiszen ezek a fajták több 100 éve a soltvadkerti emberek életét képzi.
A borászatban ma Károly, Ágota és Norbert dolgozik aktívan. A szőlőművelés és borkészítés minden mozzanatát személyesen végzik, mert hisznek benne, hogy a szőlő igényli az ember törődését és hosszú távon meghálálja azt.

Számukra mindig a borkedvelő véleménye a legfontosabb, ezért szeretnék lépésről-lépésre megismertetni az emberekkel a boraikat és megmutatni, hogy a régi idők szőlőfajtái egészen csodálatos ízekkel képesek elvarázsolni a fogyasztót.

"Töretlenül hiszünk abban, hogy a borvidékünk hagyományos szőlőfajtáival lehet megmutatni az Alföldi bor igazi szépségeit."

 

Borász: Galántai Károly és neje, Galántai Norbert

Borvidék: Kunság

Hely: Soltvadkert

Birtokméret:  15 ha

Szőlőfajták: Irsai Olivér, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Pozsonyi fehér, Kövidinka, Kékfrankos, Zweigelt

Web: http://galantaibor.hu/

Rendezés:
Nézet:
Előrendelhető
1.950 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.852 Ft
Rendelhető
1.500 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.425 Ft
Rendelhető
1.550 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.472 Ft
Rendelhető
1.650 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.568 Ft
Rendelhető
1.700 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.615 Ft
Raktáron
1.550 Ft
KLUBTAGOKNAK: 1.472 Ft