Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gálné Dignisz Éva borkóstoló - 2018. június 21.

Június 21-én, csütörtökön 19 órai kezdettel Gálné Dignisz Éva tisztel meg minket látogatásával és kiváló boraival. 2013-ban ő nyerte el a rangos "Év Bortermelője" díjat, ami hatalmas dolog volt, jó nagy port is kavart. Így van ez mindig, amikor egy nő elsőként hódít meg olyan csúcsot, amit addig csak férfiak értek el.

A Gál Pincészet területei meg még ráadásul a Kunsági borvidékhez is tartoznak. Berzenkedés ide vagy oda, nem fér kétség ahhoz, hogy a díj jó helyre került. Mint ahogy az összes többi is, konkrétan a Cannes-i Mondial du Rosé verseny aranyérme, a németországi Mundus Vini és a párizsi Vinalies Internationales ezüstérme, a Nemzeti Borkiválóság Program védjegye, a Magyarország Legjobb Újbora verseny és az Országos Borverseny aranyérmei, és a sok-sok többi hazai és nemzetközi elismerés szintén. Bár a borok magukért beszélnek, örülünk neki, hogy Éva személyesen is elkalauzol minket közöttük. 

Biztos, hogy sok érdekes dologról lesz szó, hiszen a termőhely már eleve kivételes: a család Szigetcsépen termeli borait. Ültetvényeik egy része korábban a Kertészeti Egyetem borászati tangazdaságának részei voltak, ezért például van egy sor különös, kísérleti szőlőfajtájuk. De a megszokott fajták is kicsit más arcukat mutatják egy ilyen furcsa termőhelyen, mint a Csepel-sziget. Máshogy viselkednek, például különösen hajlamosak töppedni, fogunk is kóstolni egy csodálatos késői szüretelésű Szürkebarátot. 

Egyébiránt kirobbanóan gyümölcsös, de elegáns, stílusos borokra lehet számítani. Az szokott lenni a benyomásom róluk, hogy nem egyszerűen a női kéz nyoma érezhető rajtuk, hanem ilyen az a bor, amit egy Hölgy készít. Finom, gyengéd, mégis van benne tartás.

A kóstolósor: 

  1. Szent-Márton Rosé 2017
  2. Olaszrizling 2016
  3. Balaton-felvidéki Olaszrizling 2016
  4. Rajnai Rizling 2016
  5. Chardonnay 2016
  6. Szürkebarát 2016
  7. Cserszegi Fűszeres 2017
  8. Nektár-Cserszegi Fűszeres 2016
  9. Késői szüretelésű Szürkebarát 2016

A kóstoló nagy népszerűségre számíthat, ezért ha velünk tartana, érdemes mielőbb jelentkezni! A rendezvényre most is van elővételes kedvezmény, azonban férőhelyünk csak 40 van, így ha csatlakozna, érdemes mielőbb jelentkeznie!

Belépőjét június 19-ig kedvezményes áron, 2.990 forintért vásárolhatja meg az üzletben vagy weboldalunkon. Extrajegy: ez tartalmazza a belépőt és egy palack bort, kedvezményes 4.500 forintos áron az elővételi határidőn belül. Részleteket a kóstolóról és az elérhető jegyekről az alábbiakra kattintva olvashat:

Megveszem a jegyemet | Jegy + 1 palack bor kedvezményesen | Gál Pincészet borai

A borok kóstolása mellé szódavizet és falatkákat biztosítunk.

Időpont: 2018. június 21. csütörtök 19:00-21:00

Helyszín: Borbázis Borkereskedés, 1068 Bp. Király u. 54. (bejárat a Hegedű u. felől)

A részvétel díja: 3.990 Ft

Ha velünk tartana, részvételi szándékát kérjük, mielőbb jelezze a hello@borbazis.hu emailcímen!

 

Szeretettel várjuk!