Az alkotás színhelye
A szőlő feldolgozása és a bor érlelése a Villány melletti (7km) nagyharsányi pincénkben történik. A leszüretelt szőlő műanyag ládákban kerül beszállításra, majd válogatás után bogyózva kerül az erjesztő tartályokba. Az erjesztés kóracél tartályokban zajlik, ezt követően a vörösborok nagy fahordókba és többnyire magyar fából készült barrique hordókba kerülnek.
Az esetek döntő többségében, magyar fából (Zempléni, Mecseki) készült hordókat használunk, de a pincészetben megtalálható néhány francia és amerikai használt hordó is. Zsolt stílusának kialakításában fontos szerepet játszik, hogy egyre inkább használ 500 literes tölgyfahordókat is. Míg a vörösborok hordóba addig a fehér és rosé borok rozsdamentes acéltartályban érlelődnek és tárolódnak, egészen a palackozásig.
A Gere Tamás & Zsolt sorozat a prémium kategória, melynek tagjai sokkal kifinomultabbak, részletgazdagabbak. A kizárólag kiemelkedő évjáratokban elkészült tételek mind-mind magukban hordozzák a fajta- és a terroir jegyeit. A gyümölcsös és zamatban gazdag borok nem a hatalmas test és magas alkohol által válnak kiemelkedővé, inkább a megfelelő egyensúly, a sokszínűség és az ízek harmóniája teszi naggyá őket. A borvidéknek, a szívvel dolgozó borásznak, a mediterrán jellegű klímának köszönhetően boraikban megjelenik az a plusz, amit csak „Villányi kedvességnek” hívunk. Az elegancia megtartása érdekében mindössze 20%-ban használunk újhordókat, hogy megőrizzük mindazt, amit a szőlő és a terület „mutatni képes”. A Gere Tamás & Zsolt névvel ellátott, letisztult címkecsalád már külsőleg is az elegánsabb vonalat hivatott képviselni. A jelenleg 7 tételt számláló „hegyvonulatos” borok, mind fajtabort takar, melyek Villány legjobb dűlőiből kerültek a palackba. A csak néhány ezres tételben készült prémium boraink elsősorban a gasztronómiában, borszaküzletekben és viszonteladó partnereinknél találhatóak meg.
Borász: Gere Tamás és Zsolt
Borvidék: Villány
Hely: Nagyharsány, Villány, Siklós
Birtok mérete: 35 ha
Szőlőfajták: cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir, hárslevelű, kadarka, tramini