Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Maul Zsolt

Az Ars Bor etica:

"Én nem állok meg, nem ülök le, nem alszom el, nem fordulok vissza.
Én nemet mondok arra a szándékra, amely mozdulatlanságra ítél, megköt, korlátoz. És igent mondok, mindig igent, bármilyen csüggedt vagyok, arra, ami megsokszoroz, ami előre lök, ami arra kényszerít, hogy többet tegyek, mint ami elég vagy szükséges, és többet, mint amivel a többiek megelégszenek. És igent mondok mindenre, ami arra sarkall, hogy harcoljak a megszokás, a belenyugvás, és az öregedés szomorúsága ellen.
Vallom: ha legyőzzük jámborságunkat a nemzet, a kor iránt, ha nem félünk a botránytól, a közvéleménytől, megteszünk mindent egy új faj születésének érdekében.
Én az vagyok aki beleveti magát a felfedezésekbe, nem törődve a veszéllyel, nem bíbelődve múltbéli emlékekkel.
Nem azt keresem, amit már mások megtaláltak, nem fogadok el készen kapott gondolatokat, nem ragaszkodom semmiféle divathoz vagy sémához.
Mindig a szívemre hallgatva keresem, kutatom a borban élő elementáris varázslatot."

Maul Zsolt  

A Maul borok igen sajátosak. Nagyon egyedi stílus jellemzi őket.

Minden évjárat más és más, tükrözve a borász személyiségét, életútját, csatáit, győzelmeit, veszteségeit. Egészében tulajdonságainak alakulását dolgozta fel a borokban.
A magas alkohol, a szilárd, erőteljes test, a simulékony savak és a csipetnyi maradék cukor nagyon harmonikus egésszé gyúrva. Ahogy önmagát, úgy a borait is folyamatos fejlődés jellemzi. Gyermekből fiatal felnőtt majd férfi és családapa…

Itthon és külföldön, tapasztalatok, érzések sokasága. Borait a maga képéra formálja, így alakítva ki a saját Brand-ét. Szívesen játszik a fajtákkal, fajborokként és cuveékben egyaránt. Fantázianeveket használ, melyek az adott borok arculatát, hangulatát vannak hivatva tolmácsolni. Történeteket , érzelmeket mesél velük, nem próbálja az emberek torkán leerőltetni ízeket, illatokat, amiket nem éreznek.

"Vallom, hogy a bor ivása az Istenekhez hasonlóvá teszi a földi halandót…"

 

Borász: Maul Zsolt

Borvidék: Villány

Hely: Villány

Birtokméret:  15 ha

Szőlőfajták: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kékfrankos, Sauvignon Blanc, Irsai Olivér, Carmenere

Web: https://maul.hu/