Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Talponálló Pincebemutató 2018. július 16 - július 22.

Ismerje meg a hét borászatát egy kötetlen beszélgetés során, 4 bor kóstolása közben!  

Minden héten egy borászat 4 borát tartjuk felbontva az üzletben. Ugorjon be hozzánk bármikor, ha kíváncsi rá, mi fán teremnek! Kötetlen Talponálló Pincebemutató programunkon dióhéjban megismerheti az adott pincészetet. Miközben megbeszéljük a legfontosabb alapinformációkat és elmesélünk néhány érdekességet, meg is kóstoljuk a pince 4 borát. Az egész belefér fél órába és 990 Ft-ba! Bejelentkeznie sem kell, nyitvatartási időben bármikor érkezhet! 

1 borászat - 4 bor – 30 perc – akár ingyen!!

Alapár: 990 Ft | Aki legalább két palackot vásárol: INGYENES
Hírlevél olvasóinknak: 490 Ft | Hírlevél olvasó + legalább egy palackot vásárol: INGYENES!

 

Fodorvin Pincészet 

A Fodor család ősi pincéje 1858-ban épült Aszófőn a Vörösmáli dűlőben. Azóta a család sok generációja dolgozott a balatonfelvidéki területeken, a borvidékért, a kiváló magyar borokért. Nagy becsben óvták a pincét, amelyet azóta műemlékké is nyilvánítottak. A nagyüzemi termelésben szerzett tapasztalatok után 1990-ben a gyökerekhez visszatérve fejleszteni kezdték a családi gazdaságot. Idővel a gyerekek, Dorina és Gábor is elsajátították a szakma rejtelmeit, hogy szaktudásukkal segíthessék a családi pince munkáját.

A Fodor borok modern stílusban készülnek, a hangsúly a gyümölcsös ízeken és a fajtajegyeken van, de mindegyik tétel visszatükrözi a termőhely jellegzetességeit is. Az Észak-Balatoni régiónak egy könnyen érthető és szerethető arcát ismerhetjük meg rajtuk keresztül. Dűlőszelektált prémium tételeik komolyabb beltartalommal bírnak, ezek már fahordós érlelést is kaptak. 

Aszófői Olaszrizling
száraz fehérbor

Aszófőn az öreghegyi és vörösmáli dűlőben termett alapanyagot együtt dolgozták fel. A belőle készült bor zöldessárga színű, illatában citrusos és vegetális jegyek dominálnak.  Telt íze kellemes savakkal egészül ki. 

Aszófői Rajnai Rizling
száraz fehérbor

Aszófőn az öreghegyi dűlőben termett. Zöldes szalmasárga színű. Illatában rendkívül sokrétű, előbukkan a birs, barack, fehérvirágok. Az első kortynál érezhetjük a néhány gramm maradék cukrot, ami a határozott savkarakterrel tökéletes harmóniát alkot, eleganciát kölcsönözve a bornak. Tartalmas rajnai rizling gazdag ízvilággal. 

Balatonudvari Kékfrakos Rosé
száraz rosé bor
 

Megfelelő szüreti időpont, rövid ideig tartó héjonáztatás, majd a reduktív technológia szigorú betartása. Könnyed, lendületes rozé gazdag gyümölcsösséggel. 

Balatonudvari Zenit
száraz fehérbor
 

Harmonikus savai, maradék cukortartalma, kellemesen hosszú utóíze teszi szép kerekké a bort. Gyümölcsös ételekhez és kvaterkázó bornak is kiváló.