Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Talponálló Pincebemutató 2018. október 15 - október 21.

Ismerje meg a hét borászatát egy kötetlen beszélgetés során, 4 bor kóstolása közben!  

Minden héten egy borászat 4 borát tartjuk felbontva az üzletben. Ugorjon be hozzánk bármikor, ha kíváncsi rá, mi fán teremnek! Kötetlen Talponálló Pincebemutató programunkon dióhéjban megismerheti az adott pincészetet. Miközben megbeszéljük a legfontosabb alapinformációkat és elmesélünk néhány érdekességet, meg is kóstoljuk a pince 4 borát. Az egész belefér fél órába és 990 Ft-ba! Bejelentkeznie sem kell, nyitvatartási időben bármikor érkezhet! 

1 borászat - 4 bor – 30 perc – akár ingyen!!

Alapár: 990 Ft | Aki legalább két palackot vásárol: INGYENES
Hírlevél olvasóinknak: 490 Ft | Hírlevél olvasó + legalább egy palackot vásárol: INGYENES!

 

Borsika Pince - Abasár / Mátra

Ahol minden jó összetalálkozik: ez a Mátra komoly oldala. 

A Borsika-borokon érezhető az a törődés, amivel készülnek. A szőlő ültetésétől a palackozásig személyes odafigyelés, az alkotás öröme és a hely szellemének tisztelete kíséri a borokat. A lehető legtermészetesebb módon készülnek, a legmagasabb minőséget megcélozva. A szőlőt mindig a teljes érettség állapotában szüretelik le, hacsak nem dönt úgy a természet, hogy a késői szüret is lehetséges. Minden tétel spontán erjed ki, és valamennyi időt eltölt fahordóban is.

A gondoskodásnak meg is van az eredménye: páratlanul gazdag, egyedi ízvilág. Mindegyik boruk igazi egyéniség. Fogyasztásuk olyan esztétikai élményt nyújt, mint egy művészeti alkotás élvezete.

Bátor döntés a Mátrában ilyen borokat készíteni, hiszen a borvidék inkább a modern, könnyű és egyszerű borok termelésére állt rá, és ennek a Borsika Pince pontosan az ellenkezőjét teszi. Milyen jól teszi! 

Cserszegi Fűszeres-Zenit Cuvée 2016 
száraz fehérbor 

Első ránézésre és illatra is egy szokványos, könnyű illatos cuvée-nek tűnik, kóstolás után viszont egyből megváltozik ez a kép. Illatában a Cserszegi édeskés jegyei még megjelennek, ízét viszont már inkább a Zenit almás, vadvirágos jegyei, az érlelés krémes, vajas jellege és a karakteres mátrai savak határozzák meg egy kis ásványos lecsengéssel megkoronázva. Illatban, ízben és beltartalomban is gazdag bor.  

Chardonnay 2016 
száraz fehérbor 

Klasszikus burgundi stílusban elkészített Chardonnay. Testes, lassan hömpölyög, hosszú boltíveket rajzolva a pohár falára. Illatában a jellegzetes vajas, kekszes, sült almás jegyek érezhetők, a hordó fűszerességével együtt. Ízben is pontosan ezt adja. Gazdag, krémes, szépen mutatja a fajtajelleget, pont eléggé hordós, épp eléggé savas. Tökéletes természetes szépség, az ízlésesen elkészített Chardonnay iskolapéldája lehetne. 

Szürkebarát 2016 
száraz fehérbor 

Régimódi stílusú. Érezhetően jó érett szőlőből készült. Színe kissé pinkes, savtartalma szelíd, állaga olajosan testes. Illata édes fűszerek, őszibaracklekvár és narancshéj kombinációjával nyit, ami egy kis diós jeggyel zárul. Íze alapvetően gyümölcsös. Narancsra és őszibarackra emlékeztet, fahéjas és diós kiegészítéssel. Mintha lenne egy kis maradék cukortartalma is. Az összhatás nagyon kellemes, pont ezt várnám egy tisztességes Szürkebaráttól. Sajnos a Tisztességes Szürkebarát igen ritka madár hazánkban, úgyhogy az ilyen példányokat meg kell becsülni.    

Rosé 2016 
félszáraz rosé 

Ez nem az a fröccsnek való, félvállról vehető rosé! Spontán erjesztéssel készült, fahordóban is érlelt, testes darab. Alapanyagát Kékfrankos adta, a Magda-lak dűlőből. A bor maga kedves és gyümölcsös, savai visszafogottak, a címkéje pedig gyönyörű, ezeknek köszönhetően ajándékba különösen jó választás.