Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Talponálló Pincebemutató 2019. január 21 - január 27.

Ismerje meg a hét borászatát egy kötetlen beszélgetés során, 4 bor kóstolása közben!  

Minden héten egy borászat 4 borát tartjuk felbontva az üzletben. Ugorjon be hozzánk bármikor, ha kíváncsi rá, mi fán teremnek! Kötetlen Talponálló Pincebemutató programunkon dióhéjban megismerheti az adott pincészetet. Miközben megbeszéljük a legfontosabb alapinformációkat és elmesélünk néhány érdekességet, meg is kóstoljuk a pince 4 borát. Az egész belefér fél órába és 990 Ft-ba! Bejelentkeznie sem kell, nyitvatartási időben bármikor érkezhet! 

1 borászat - 4 bor – 30 perc – akár ingyen!!

Alapár: 990 Ft | Aki legalább két palackot vásárol: INGYENES
Hírlevél olvasóinknak: 490 Ft | Hírlevél olvasó + legalább egy palackot vásárol: INGYENES!

 

Nyitnikék Borműhely - Pécs / Pécs

A Nyitnikék Borműhely egy megvalósult álom. A gazda, Szigeti Andrea, kozmetikusból lett borász. Pedig nem is akart az lenni, az eredeti terv egy nyaralónak való telek volt csak a Tóti hegyen. Ez meg is lett, csakhogy szőlő volt rajta, amit végül nem volt szívük kivágni. Andrea inkább kitanulta a borászat rejtelmeit. Tudományos igényességgel és anyai szeretettel gondozza a Szürkebarátot és az Olaszrizlinget a hegyen és a pincében is. Modern, elegáns és kifogástalan stílusú borok kerülnek ki pincéjéből. A kezdetek könnyed, reduktív tételei után most már komoly, testes, fahordóban érlelt tételeket is kóstolhatunk a Nyitnikék Borműhelytől. Egyre szebb, egyre figyelemreméltóbb tételeket kapunk tőlük, érdemes hát nyomon követni fejlődésüket!

Dekoltázs 2017
száraz fehérbor


Habkönnyű, friss, reduktív badacsonyi Szürkebarát. Illatában vadvirágok, citrusok és fehér húsú őszibarack jelenik meg. Ízében a szolid gyümölcsösség mellett már az ásványosság is felbukkan. Ízléses, elegáns bor a modern trendek szerint elkészítve.

Született Feleség 2017
száraz fehérbor


Könnyű, reduktív Olaszrizling a Tóti hegy nyugati oldaláról. Mandulás, zöldalmás, citrusos jegyei mellett kellemes ásványosságot is hordoz. A fajta és a termőhely jellegzetességeit is szépen visszaadja, melléjük friss, kellemes savtartalma is van. Szép, tiszta, sallangmentes, pont olyan, amilyennek egy jó badacsonyi Olaszrizlinget elképzelnénk.

Rizling No. 1 2017
száraz fehérbor

Alapanyaga és feldolgozása megegyezik a reduktív tétellel, kiindulópontja tehát egy gyümölcsös Olaszrizling. Ezt a tételt azonban erjedése után 400 literes új tölgyfahordóba fejtették, és 3 hónapig érlelték benne. A gyümölcsös aromajegyek mellé ettől egy kis vaníliás ízhatást, kávés kesernyét és erőteljes füstös fűszerességet kapott, amik jól kijönnek a fajta mandulás ízével. Újhullámos, intenzív ízű bor. Fűszeres ételek mellé, grillezett zöldségekhez kiváló választás.

Narancs 2017
száraz fehérbor


Narancsbor van a palackban, tehát fehér szőlőből, de vörösbor módjára készült a tétel. Az alapanyag Szürkebarát volt, melyet reduktív testvérénél később, kissé túlérett állapotban, magasabb mustfokkal és alacsonyabb savtartalommal szüreteltek, majd héjon, de hűtve erjesztettek. 3 hónapot töltött új tölgyfahordóban. Testes, lágy savú, intenzív ízű bor lett az eredmény. Illata és íze is gazdag. Nehéz virágillattal nyit, ízében először őszibaracklekvárra, fahéjra, almakompótra emlékeztet. Később medvecukros, ánizsos jegyek is megjelennek, végül egy hangyányi fanyarság és a hordóból származó kávés ízek zárják a sort. Nehéz, komoly, mégis kellemesen eliszogatható, érdekes bor.