Magyarország évszázadok óta fontos szereplője az európai bortérképnek. A Kárpát-medence különleges természeti adottságai és az ősi borkultúra együtt formálták azt a sokszínű világot, amelyet ma 22 borvidék foglal magába. Ezek…
A Kékburgundi (Pinot Noir): Elegancia és komplexitás a magyar terroiron
A Kékburgundi mindig is a vörösborok finomhangolt eleganciáját képviselte: egy olyan fajta, amelyben a magyar terroir minden apró árnyalata visszaköszön. Amikor egy pohár ebből a borból a kezedbe kerül, egyszerre…
A Kékoportó: Villány hagyományos vörösbora
A villányi dombok ölelésében – ahol a kékoportó története életre kel Van egy bor, amely az első korty után ismerős melegséget hoz.Mintha a villányi domboldalak között sétálnál, a pincékből finom…
A Zengő: a pécsi borvidék gyöngyszeme és a frissesség nagykövete
Egy korty tavasz a Mecsek lábánál Van valami egészen varázslatos abban, ahogy a Mecsek lankái fölött megcsillan a napfény. A levegőben ott lebeg a friss szőlőhajtások illata, a völgyekben pedig…
Merlot 5 stílusban – könnyed vacsorabor vagy testes téli ital?
A vörösbor, amely minden alkalomhoz arcot vált Van egy bor, amely ugyanúgy ott lehet egy hétköznapi vacsoraasztalon, mint egy meghitt téli estén. Egy bor, amely egyszerre tud könnyű és mosolygós…
Bor és hal párosítás: amikor a fehérbor helyett mást érdemes választani
A gasztro tabu, amit ideje ledönteni A bor és hal párosítás sokáig egyszerű szabály volt: halhoz fehérbor, húshoz vörös. De a modern gasztronómia ennél jóval izgalmasabb! Egyre több borrajongó és…
Frittmann Cserszegi fűszeres – a bor, amely meghódította a magyar borkultúrát
A magyar borvilágban kevés olyan fajta van, amely ennyire közel került a borfogyasztók szívéhez, mint a Cserszegi fűszeres. Könnyed, illatos, barátságos boraival nemcsak a hétköznapok kedvencévé vált, hanem igazi ikon…
Mit igyunk vörös húsokhoz? – Cabernet Sauvignon kontra Syrah
Egy tökéletes falat és korty találkozása A serpenyőben sülő steak illata betölti a konyhát. A levegőben már ott lebeg a pirult hús ígérete, az asztalon pedig egy pohár mélybordó bor…
Irsai Olivér bor jellemzői – az illatos fehérbor, amitől mindig jobb kedved lesz
Friss, játékos, virágos – a bor, ami a nyarat palackba zárja. Az Irsai Olivér bor jellemzői egyszerre idézik meg a magyar nyár frissességét és a borvilág játékos oldalát. Ez a…
Tokaji borstílusok maradékcukor alapján: így ismerd fel az ízeket
A Tokaji borstílusok maradékcukor alapján nemcsak a szakértőknek tartogatnak izgalmakat, hanem minden borkedvelő számára különleges felfedezést jelentenek. Egy pohár száraz furmint frissessége, egy édes szamorodni barackos bujasága vagy egy 6…
Borvidéki utazás romantikus pároknak – a tökéletes hétvége receptje
Bor, szerelem és naplemente Egy borvidéki utazás romantikus pároknak mindig több, mint egyszerű kirándulás: ez a közös élmények, a lassú pillanatok és a bor varázsának találkozása. Képzeld el, ahogy kéz…
Burgenland borvidék: Ausztria vörösborainak otthona
Burgenland íze a pohárban A Burgenland borvidék Ausztria egyik legkülönlegesebb régiója, ahol a napfényes pannon klíma, a Fertő-tó varázslatos környezete és a hagyományos borászat találkozik. Ez a terület nemcsak a…